De wielerpassie van: Lars van der Haar

Van recreant tot professional, iedereen heeft zijn eigen redenen om te fietsen. Voor Lars van der Haar kwam de liefde voor de fiets pas toen hij gedwongen een eerdere passie eraan moest geven. “Ik ben begonnen uit noodzaak’, zegt de cycloscrosser die op 12 november een van de favorieten bij de PROLEASE Grote Prijs van Brabant is.

Eigenlijk lag de interesse van Van der Haar als kind helemaal niet bij het wielrennen, maar op zijn elfde kwam hij er toch bij terecht. “Ik deed aan turnen, maar ik kreeg een blessure en moest stoppen.” Hij baalde daar op dat moment flink van, want hij was op jonge leeftijd al bloedfanatiek. “Ik trainde vijf keer per week en ineens kon niet meer. Maar ik ben een competitiebeest. Ik wil ergens beste in zijn.”

In navolging van zijn vader, die veel als toerder de weg op ging, stapte ook Van der Haar junior op de fiets. “Het was dus aanvankelijk uit noodzaak, maar uiteindelijk is dat liefde geworden omdat ik het steeds leuker vond en ik er steeds beter in werd.”
Inmiddels is het fietsen, op de weg en in het veld, niet meer uit zijn leven weg te denken. “Het is de vrijheid. Dat je overal kan komen”, zegt hij. Dat spreekt hem aan. “Het is vrijheid en je kan er alles in kwijt. Uiteindelijk is zeker crossen lekker spelen op de fiets en tegelijkertijd inspannend bezig zijn.”

Op 12 november maakt hij zijn opwachting op het WielerPassie Festival, als deelnemer aan de Grote Prijs van Brabant. De 25-jarige renner is zelf niet zo’n festivalganger, maar verwacht dat WielerPassie een succes kan worden. “Het richt zich niet op één doelgroep. Dat is interessant. Zo kan je mensen trekken naar onderdelen die ze nog niet kennen. Zo laat je ze spelenderwijs met iets anders kennis maken.”
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie