Dumoulin en Van der Breggen verkozen tot wielrenners van 2016

Tom Dumoulin en Anna van der Breggen zijn vrijdag op het Wielergala tijdens het WielerPassie Festival verkozen tot renner en renster van het jaar. Voor Dumoulin is dit de derde uitverkiezing op rij en voor Van der Breggen de tweede. Sam Oomen werd verkozen tot grootste talent.

Dumoulin had een zeer succesvol jaar met als uitschieters zijn twee etappezeges in de Tour de France en het zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Het was een geweldig jaar", aldus Dumoulin.
 
"Het was niet alleen voor mij geweldig, maar ik denk dat heel Nederland trots kan zijn op dit wielerjaar. Zoveel mooie prestaties, zoals Wout Poels die Luik-Bastenaken-Luik wint en Steven Kruiswijk die bijna de Giro wint. Daar staan we nog wel eens te weinig bij stil. Mijn ploegmaten hebben mij er doorheen getrokken tijdens de Tour, uiteindelijk viel toen alles op zijn plek tijdens die twee etappes. Dat is echt mijn hoogtepunt van dit jaar geweest."

Bij de vrouwen was het Anna van der Breggen (Team Rabobank-Liv) die de Keetie van Oosten-Hage Trofee in ontvangst mocht nemen. Zij werd onder andere vanwege het goud op de wegwedstrijd en het brons op de tijdrit van de Olympische Spelen tot winnares verkozen.

Van der Breggen: "Het is erg mooi dat ik deze prijs voor de tweede keer op rij mag ontvangen. Het is sowieso een bijzonder Olympisch jaar geweest, ook door de manier waarop de wegwedstrijd verliep. Als iemand mij in december had verteld dat ik twee medailles zou winnen had ik hem of haar uitgelachen. Het was een erg bijzonder jaar."

Sam Oomen (Team Giant-Alpecin) won de Gerrie Knetemann Trofee voor grootste wielertalent van 2016. Deze mocht hij in ontvangst nemen voor zijn prestaties in de Tour de l'Ain waar hij naast de derde etappe ook het jongeren- en eindklassement won.

Voor het eerst werden ook de Paralympische renners in het zonnetje gezet voor hun prestaties in Rio de Janeiro. Het aanwezige duo Timo Fransen en Vincent ter Schure en Daniël Abraham werden geëerd.
 
Het was niet de enige primeur, want het Wielergala vond dit jaar ook voor het eerst plaats tijdens het Wielerpassie Festival in het Autotron Rosmalen.
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie