Mathieu van der Poel en Sophie de Boer toppers bij vierde editie Prolease GP van Brabant

De vierde editie van de Prolease Grote Prijs van Brabant lokt op zaterdag 28 oktober 2017 diverse toppers in het veldrijden naar Autotron in Rosmalen.  Grote trekpleister is Mathieu van der Poel, dit seizoen superieur in de eerste maanden en vorig seizoen Nederlands kampioen, winnaar van het Superprestige-klassement en tweede op het WK.

Mathieu van der Poel toont zich dit seizoen technisch superieur, tactisch altijd bij de les en fysiek sterker dan ooit.  Spectaculair is vooral de behendigheid en durf waarmee hij de hindernissen overwint. De 22-jarige Brabander schrijft zijn huidige suprematie mede toe aan een uitgekiende voorbereiding waarin hij succesvol was op de weg en met de mountainbike. ,,Daardoor heb ik aan spiermassa gewonnen wat me sterker heeft gemaakt”, licht Mathieu van der Poel toe.

Ook zijn oudere broer David (25) toont zich dit seizoen al vroeg in goede vorm. De broers Van der Poel treffen in Rosmalen als tegenstanders onder anderen twee renners uit het team van de Telenet Fidea Lions van manager Sven Nys, de Nederlander Corné van Kessel en de Belg Daan Soete.  De Duitser Philipp Walsleben en de Belg Dieter Vanthourenhout verhogen in Rosmalen het internationale karakter van het omvangrijke rennersveld in de Prolease Grote Prijs van Brabant.

Ook bij de wedstrijd van de elite-vrouwen verschijnen diverse toppers aan de start. Van hen staan Sophie de Boer en de Britse routinier Helen Wyman al op het palmares van de veldrit en maakt de talentvolle Maud Kaptheijns een sterke opmars door. Afgelopen zondag won de Brabantse Kaptheijns nog de tweede Superprestige wedstrijd in Zonhoven, nadat ze eerder ook al de eerste wedstrijd in Gieten op haar naam had geschreven.
 

Parkoers


Voor de veldrit op Autotron is het 2500 meter lange parkoers enigszins aangepast. Zo heeft de finish een meer centrale plek gekregen. Voormalig wereldkampioen en achtvoudig nationaal kampioen Richard Groenendaal heeft in samenwerking met een team van ervaren parcoursbouwers het parkoers met zand, gras, heuvels en bos nog aantrekkelijker gemaakt voor zowel deelnemers als publiek. ,,Een zeer gevarieerde omloop, die veel belooft”, volgens de Belg Roland Liboton, de vier keer wereldkampioen werd bij de profs.

Met de verbeteringen loopt de organisatie van de Prolease Grote Prijs van Brabant vooruit op de strijd om het Europees Kampioenschap veldrijden  dat op 3 en 4 november 2018 in Rosmalen zal plaatsvinden. ,,Wij zijn enorm trots dat we in 2018 ons eerste lustrum mogen opluisteren met het Europees Kampioenschap”, aldus Mieke Geeraedts, voorzitter van de stichting.
 

WielerPassie Festival


De internationale veldrit wordt dit jaar opnieuw gehouden in samenwerking met Libéma Profcycling. Terwijl op zaterdag 28 oktober de Prolease Grote Prijs van Brabant wordt verreden staan de deuren van Autotron op zaterdag 28 én op zondag 29 oktober open voor het WielerPassie Festival.

Tijdens WielerPassie is er voor elke fietsliefhebber wat wils. Naast de internationale veldrit Prolease Grote Prijs van Brabant is er een ruime beursvloer met grote fietsmerken, de Team LottoNL-Jumbo fandag, de WielerPassie Fanride, een wielercafé, het NK wielerquiz en nog heel veel meer. Koop je tickets via http://wielerpassie.nl/bezoeker/tickets of fiets mee met renners van Team LottoNL-Jumbo en schrijf je in via www.wielerpassiefanride.nl.
 

Programma


Het wedstrijdprogramma van de ProLease Grote Prijs van Brabant Veldrijden luidt als volgt:

10.30 uur Nieuwelingen jongens 

11.30 uur Junioren mannen 
13.30 uur Elite vrouwen / Junioren vrouwen / Nieuwelingen meisjes
15.00 uur Elite mannen / Elite-beloften

Van alle categorieën is na elke wedstrijd de huldiging op het podium in de WielerPassie Festivalhal.
 

Meer informatie:

 

www.veldrit-gpb.nl

Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie