Tiende zege Mathieu van der Poel in ProLease GP van Brabant

Met Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns kreeg de ProLease Grote Prijs van Brabant twee toppers als winnaars. Voor Van der Poel was het de tiende zege dit seizoen. Kaptheijns was in voor de vijfde keer de sterkste bij de vrouwen.

Beiden toonden zich superieur in Rosmalen. Van der Poel won met ruime voorsprong op Europees kampioen Toon Aerts, die komende zondag in het Tsjechische Tabor zijn titel verdedigt. De Belg heeft zich nu al neergelegd bij troonsafstand. ,,Mathieu van der Poel  steekt er momenteel ver bovenuit. Hij rijdt een niveau hoger”, aldus Aerts.

Voor Van der Poel was het belangrijk geen risico’s te nemen en valpartijen te ontlopen. ,,Op dit technische parkoers ging het er om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven rijden”, zei Van der Poel.
In de sprint om de derde plaats versloeg Corné van Kessel de Belg Daan Soete. De vijfde plaats was voor de West-Brabander Stan Godrie.

De uitslag luidt: 1. Mathieu van der Poel (Kapellen); 2. Toon Aerts (Bel); 3. Corné van Kessel (Veldhoven); 4. Daan Soete (Bel); 5. Stan Godrie (Zundert).  
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie