Rennersveld uitgebreid: Europees kampioen Toon Aerts treft Mathieu Van der Poel in topvorm in ProLease Grote Prijs van Brabant

Het al sterk bezette rennersveld voor de ProLease Grote Prijs van Brabant, a.s. zaterdag 28 oktober 2017, is aangevuld met huidig Europees kampioen Toon Aerts. De Belgische veldrijder zegevierde vorig jaar in het Franse Pontchâteau met 45 seconden voorsprong op Mathieu van der Poel.

Op het parkoers van Autotron in Rosmalen staan beiden zaterdag aan de start. Van der Poel onderstreepte zijn huidige topvorm zondag met een superieure zege in de prestigieuze wereldbekerwedstrijd in het Belgische Koksijde. Voor Van der Poel, leider in het wereldbekerklassement, was het de negende zege in dit nog vrij prille seizoen.

Aan de start bij de ProLease Grote Prijs van Brabant bij de vrouwen verschijnt ook Maud Kaptheijns. Zij won gisteren de wereldbekerwedstrijd voor de vrouwen in Koksijde. De Brabantse Kaptheijns is momenteel aan een ijzersterk seizoen bezig. De zaterdag ervoor won zij al de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Boom. In 2015 etaleerde Maud Kaptheijns (23) haar talenten met de Europese titel bij de beloften. Bij de Prolease Grote Prijs van Brabant kunnen alle toppers kennis maken met hetzelfde parkoers waarop op 3 en 4 november 2018 het EK Veldrijden zal worden gehouden.

Het wedstrijdprogramma van de ProLease Grote Prijs van Brabant Veldrijden a.s. zaterdag luidt als volgt:

10.30 uur Nieuwelingen  jongens
11.30 uur Junioren mannen
13.30 uur Elite vrouwen / Junior Vrouwen / Nieuwelingen meisjes
15.00 uur Elite mannen / Elite-beloften

Van alle categorieën is na elke wedstrijd de huldiging op het podium in de WielerPassie Festivalhal. Een dagkaart kost in de voorverkoop € 8,25 (inclusief 0,75 euro reserveringskosten) te bestellen via www.wielerpassie.nl. Kaarten aan de kassa kosten € 10,- per dag.

Meer informatie:

www.wielerpassie.nl
www.veldrit-gpb.nl
 

Tickets kopen:

Koop je tickets hier

 

Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie