Van der Poel en De Boer maken favorietenrol waar

Mathieu van der Poel heeft de PROLEASE Grote Prijs van Brabant op zijn naam geschreven bij de mannen. Sophie de Boer was de beste bij de vrouwen. Beiden waren als favoriet aan de start verschenen en voldeden aan de verwachtingen van het publiek.
 
Al bij het ingaan van de eerste bocht van het technische parcours rond Autotron had Van der Poel zich op kop van het grote mannenpeloton genesteld. Hij gaf die eerste plek niet meer uit handen, al bleef vanuit de achtergrond Corné van Kessel druk op hem uitoefenen. Van Kessel wist zijn aanvankelijke achterstand op de Nederlands kampioen terug te brengen tot een tiental seconden, maar kreeg toen malheur met zijn ketting. Dat wierp hem terug.
 
Van der Poel legde zijn leidende positie in de laatste ronde nog even in de waagschaal met een valpartij. Even snel als hij weggleed zat hij weer op de fiets en op de finish had hij nog altijd een geruststellende voorsprong op Van Kessel. Derde werd Joris Nieuwenhuis.
 
Bij de vrouwen nam De Boer het heft in de wedstrijd onmiddellijk in handen. Ze bouwde haar voorsprong aanvankelijk gestaag uit, maar zag in de finale Maud Kaptheijns naderen. Ze bleef haar uiteindelijk voor. Manon Bakker maakte als derde rijdster het podium compleet.
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie