Van der Poel en Van der Haar starten in ProLease Grote Prijs van Brabant

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar komen op zaterdag 12 november aan de start bij de veldrit PROLEASE Grote Prijs van Brabant, die wordt verreden op een nieuw parcours op Autotron Rosmalen. De PROLEASE Grote Prijs van Brabant vormt het sportieve hoogtepunt van het driedaagse WielerPassie Festival, dat van 11 tot en met 13 november wordt gehouden op Autotron Rosmalen.

“Met Mathieu van der Poel en Lars van der Haar hebben we de twee beste Nederlandse veldrijders van de afgelopen jaren aan de start”, zegt oud-wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal, die als bestuurslid van de organisatie betrokken is bij de PROLEASE Grote Prijs van Brabant en mede verantwoordelijk is voor het rennersveld. “Uiteraard gaan we proberen om nog meer bekende veldrijders aan de start te krijgen. In de komende weken komt daar meer duidelijkheid over.”

Groenendaal is enthousiast over het nieuwe parcours op Autotron. “We hebben een selectieve omloop uitgezet, met diverse zandstroken, gras en heuvels. Ik denk dat het een aantrekkelijk parcours is, waarop de beste coureurs vanzelf naar voren komen.”

Programma PROLEASE Grote Prijs van Brabant op 12 november:
  • 10.00 uur nieuwelingen
  • 11.00 uur junioren
  • 13.30 uur elite-vrouwen
  • 15.00 uur elite-mannen
Het WielerPassie Festival is hét in- en outdoor event voor de wielersport, ingericht als een village départ. Met tal van activiteiten zoals testparcoursen, het wielercafé, theater met presentaties, ontmoetingen met profs, vele exposanten, het WielerGala met de verkiezing ‘ Wielersporters van het jaar’ (vr) en de veldtoertocht(zo). Open vr van 12 – 21 uur, za en zo van 10 – 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de PROLEASE Grote Prijs van Brabant op www.veldrit-gpb.nl
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie