Vos, Boom en Groenendaal omarmen WielerPassie 2016

Vanuit de wielerwereld is positief gereageerd op de plannen voor WielerPassie 2016. Met name de Brabantse profs en oud-profs zijn enthousiast.

“Brabant heeft een lange historie op wielergebied en daar zijn we erg trots op. Het is daarom mooi dat met de vernieuwde opzet van de PROLEASE Grote Prijs van Brabant, het nieuwe festival voor alle disciplines van de wielersport en een veldtoertocht een breed gedragen evenement wordt gerealiseerd in de provincie. Ik hoop nu al van harte dat het uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende happening. Uiteraard spreekt het mij aan, als fervent liefhebster van de crossdiscipline, dat er een interessante race aan de kalender van 2016 wordt toegevoegd, en ook nog eens om de hoek bij mij”, zo laat Marianne Vos weten.

De nadruk op het veld met de PROLEASE Grote Prijs van Brabant en de veldtoertocht die zondag op het programma staat, spreken ook Lars Boom bijzonder aan. “Hoewel ik alweer jaren actief ben als wegrenner, ben ik in mijn hart ook nog altijd veldrijder. Het is niet voor niets dat een groot deel van mijn wintertraining bestaat uit crossen. En als dan duidelijk wordt dat er een geweldig nieuw initiatief wordt opgestart, bovendien zo'n beetje in mijn achtertuin, juich ik dat als eerste toe. Laten we eerlijk zijn: de provincie Brabant is wel één van de toonaangevende wielergebieden. Met het WielerPassie festival wordt dat extra benadrukt.”

Voormalig wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal is als parcoursbouwer betrokken bij de GP van Brabant en onderkent het belang van het evenement voor de sport en de regio. “Op de internationale kalender is altijd plaats voor goed georganiseerde wedstrijden ter promotie van de veldrit sport en zeker in november past een Nederlandse veldrit prima. Brabant is een, voor deze tak van wielersport, belangrijke regio. Met de PROLEASE Grote Prijs van Brabant in Autotron Rosmalen is de variëteit in parcoursmogelijkheden enorm, net als de ondergrond waarop kan worden gereden. Dat maakt het alleen maar interessanter voor renners die gedurende het winterseizoen steeds op sterk wisselende omstandigheden zullen stuiten. Kortom, een verrijking voor de sport en prima passend bij WielerPassie 2016, het event dat volgens mij één en al wielerpassie zal uitstralen.”
 
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie