WIELERPASSIE 2017 Hét festival voor de wielersport 28 en 29 oktober Autotron Rosmalen

Vernieuwend Wielergala nu ook voor
het grote publiek

De eerste dag van WielerPassie 2016 staat in het teken van bewonderen, met het Wielergala als het symbool daarvan. Op het gala worden de jaarprijzen voor de beste Nederlandse wielrenners uitgereikt en voor het eerst in 61 jaar speelt dat zich niet achter gesloten deuren af, maar heeft het publiek de kans om de genomineerde renners en rensters te zien en de uitreiking live te volgen.

De uitreiking zelf blijft besloten, maar de genomineerden zullen zich op het festivalterrein wel presenteren aan het publiek. Het is een mooie gelegenheid om de toprenners en –rensters van ons land nu eens niet in hun wielerpakkie, maar in fraaie galakleding te zien.

De uitreiking van de prijzen zelf is bovendien vanaf het Festival-terrein op de voet te volgen, want het wordt op een groot scherm live uitgezonden. Zo ben je op het WielerPassie Festival als eerste op de hoogte van de uitkomst van de verkiezingen.

Traditioneel zijn het drie prijzen die op het spel staan: de Gerrit Schulte Trofee voor de beste renner, de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor de beste renster en de Gerrie Knetemann Trofee voor het talent van het jaar. Dit seizoen komt daar nog een vierde prijs bij, want nieuw is een trofee voor de beste wielrenner met een beperking.

Gerrie van Gerwen, namens Stichting Organisatie Wielergala en Club48 betrokken bij het evenement, kijkt uit naar de nieuwe richting die het gala ingeslagen is. “In de 61-jarige geschiedenis ‘Uitreiking wielersporters van het jaar’ zet de Stichting Organisatie Wielergala / club48 een nieuwe stap door de samenwerking met het WielerPassie Festival. De genomineerden worden ter plaatse aan de bezoekers voorgesteld. Beide partijen zullen er voor de gehele wielersport een geweldig feest van maken en de gekozen wielrenners en rensters de eer geven die zij verdienen. Ook sporters met een beperking horen in de wielerfamilie en kunnen dit jaar in de prijzen vallen. Logisch toch bij deze vernieuwende stap!”

De prijs voor de beste renner ging de afgelopen twee jaar naar Tom Dumoulin en hij zal ongetwijfeld ook dit seizoen een goede kans maken. Bij de dames is de winnares van vorig jaar, Anna van der Breggen, wederom favoriet.
 
 
Event locatie   Autotron Rosmalen
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen Plan een route
WielerPassie wordt georganiseerd door Libéma Profcycling B.V., een werkmaatschappij van Libéma, i.s.m. New Skool Media© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie